Dr. Gyarmathy Éva: Diszlexia a digitális korszakban

A könyv a szokásoktól eltérő szemszögből, a digitális-információs kor kultúráján keresztül mutatja be a diszlexiát és az egyéb neurológiai alapú teljesítményzavarokat. Ezzel a könyvvel a szerző egy új kutatási irányt indít el, amelyben a tanulás és fejlődés, és így a tanítás és fejleszthetőség határait tágítja.
A Diszlexia a digitális korszakban kötet három könyvre tagolódik

  • Az első könyv a helyzetképet tárja elénk, mind a diszlexia és egyéb teljesítményzavarok, mind a digitális kor oldaláról.
  • A második könyv a probléma-feltárással foglalkozik.
  • A harmadik könyv pedig a megoldás útjait vázolja fel.

A könyv átható erejét az adja, hogy felvázolja előttünk pedagógusok és szülők előtt, hogy a digitális kor milyen változásokat hoz létre a gyermekek agyában és képességrendszerében, és hogyan függ ez össze a diszlexia kialakulásával. A társadalmi fejlődések során minden változik, a kultúra átalakul, az oktatás pedig ugyanott toporog, ahol 100 évvel ezelőtt volt, olyan diákokat vár az iskolába, akikre 100 évvel ezelőtt felkészült. Ez az össze nem illés termeli a kudarcokat. A szerző megadja a feloldást a problémára a könyv harmadik során, hiszen ebben a részben releváns megoldásokat nyújt számunkra.

E kiadvány minden pedagógus és szülő számára kötelező olvasmány!