Elengedés: a szül(et)és szép élménye

Mi dolgunk a világon? küzdeni Erőnk szerint a legnemesbekért.”
(Vörösmarty Mihály)

Így érkezünk, a küzdés szellemével. A születés pillanata a küzdés kezdete. Szülésfelkészítő tréning, hogy lélekben is felkészülhess az anyaságra.

Engedni kell küzdeni a babát, hogy megszülessen, hogy életével új lehetőségeket teremtsen. Mi történik, ha az anya küzd a pillanatban, mikor az új élet születik? Mi történik, ha a küzdés pillanatában külső beavatkozás válik szükségessé? Hogyan tudja az anya a gyermeke világra érkezését valóban segíteni, hogy a szül(et)és szép élmény legyen?

Nem megy az elengedés, a szép szülés, ha félelmek, lelki sérülések, feldolgozatlan történések akadályozzák. Fel kell lélekben is készülni az elengedés pillanatára
Így még egy császármetszést is könnyebben tud anya és gyermeke is feldolgozni.

 Oldd fel a gátakat – még
a baba megérkezése előtt!
Engedd el magad – testben és
lélekben, hogy engedhesd
gyermeked szabadon megszületni!

A szülésfelkészülés célja a jelentudatosság kialakítása.

 

A jelentudatosság gátjai lehetnek a ki nem mondott félelmek, a kimondatlan kérdések, a meg sem fogalmazott válaszok, a fel nem dolgozott konfliktusok,
az el nem fogadott elvárások, az engedélyek hiánya.

 

Engedd magad elengedni! Hogyan?

 

Készülj fel a szülésre, az elengedésre, gyermeked megszületésére, az anyává válásra lelkileg is! Eddz magad mentálisan is, hogy ha eljön a napja, a legjobban tudj minden helyzethez alkalmazkodni!

 Lazítunk Neked!

Amit Mi még hozzá tudunk tenni a felkészülésedhez:

Elengedés: a szül(et)és szép élménye

Közös beszélgetés Legyen a csütörtök a felkészülés napja! A torna előtt 1 órás közös aktivitás, felkészülés az elengedésre. 4 alkalom, 4-6 fős csoport.

Internetes Önképző Ha egyedül szeretnél felkészülni e nagy eseményre lelkileg, ajánljuk Neked az internetes Önképző modult, ahol Te osztod be időd és energiád szerint, mikor hogyan hangolódsz a babád elengedésére.

Coaching Ha szívesen kibeszélnéd magadból félelmeid, várunk személyes coachingon, hogy mentálisan is felkészülhess, hogy életed nagy eseményén minden erőforrásod a rendelkezésedre álljon.

Tréning Játékos gyakorlatok, miközben elengedheted a félelmeid, felismerheted saját mintázataid, megértheted elvárásaid. Kéthetetne vasárnap délelőtt 6-8 fős csoportban. 2 alkalom.

 Új szerepben

A baba megszületése után a szülésélmény feldolgozása, az új szerephatárainak megismerése. Időstrukturálás kérdései, hogyan marad idő önmagadra is, hogyan maradhatsz anyaként önmagad? Technikák a változások kezelésére, megélésére, az új narratívák kialakítására. Újdonsült anyukák és 1-4 hónapos babák részére.