Lehetőségeket

MI olvasunk a sorok között! Írás-és rajzvizsgálat által a személyiség hatékonysága, a mindennapok érzelmi töltete és tudatossága felfedhető. Speciális írásdiagnosztikai módszerünk az írástanulás különböző fázisaiban betekintést nyújt a kusza vonalak mögötti mozgatókra. Az írás- és rajzvizsgálat lehetőség: felismerni, dönteni, cselekedni, hogy minden elem a megfelelő helyre kerüljön. 

Az írás- és rajzvizsgálat az alábbi lehetőségeket nyújtja:

Óvodásoknál a rajzvizsgálat által megismerhető a finommotorika fejlettsége, az élményfeldolgozás módja, a gondolkodásmód, és a kibontakozó személyiség számos egyéb aspektusa.

Javasoljuk szíves figyelmébe: Amiről az ovis rajzok árulkodnak…

Kisiskolásoknál a BICEGŐ írásdiagnosztikai modell által az írástanulás kezdeti fázisában vizsgálható a biológiai apparátus fejlettsége, a motiváció, az intelligencia, az érzelmi bázis, az én és a világ viszonya. Különösen jól használható a függőségi prevenció során.

Arról, hogy mit jelentenek a gyöngybetűk, kérem olvassa el „Írj már végre rendesen!” szakmai anyagunkat.

Kamaszokat az írásukon keresztül sem ismerhetjük meg, azt viszont láthatjuk a rendszeres írás-és rajzvizsgálat által, hogy az identitáskeresés fázisait meglépi-e, avagy esetlegesen beszorul egy fázisba, és a lázadás állandósul. Ez az utolsó lehetőség, hogy a benne rejlő tehetség felszínre hozatalát segítsük. Hogy hogyan, kérjük, olvassa el esettanulmányunkat.

Felnőttek esetében az írás-és rajzvizsgálat a személyiségfejlesztés kiindulópontja: hol tartok, milyen tartalékaim vannak, mire vagyok képes. Ha elakadtam, milyen erőforrásaimat mozgósíthatom, új szerepre készülve milyen kapacitással bírok.

Ha pedig stressz- és konfliktuskezelési eszköztárát fejlesztené az ember, az egyik leghitelesebb módszer, hisz felszínre kerül mindaz, amit magunknak sem merünk bevallani. S valljuk be, pont ezek az árnyékaink kísértenek akkor, mikor indulattal reagálunk, holott tudjuk nem kellene, vagy éppen megdermedünk, mikor tudjuk, cselekednünk kellene.

A személyiségfejlesztés lehetőségei kapcsán ajánljuk szíves figyelmébe az Írásterápia szakmai lapunk Írás és személyiség rovatát.