Stressznapló elég jó anyáknak

A stressz-napló olyan módszer, ami által kiírjuk magunkból a gondolatainkat és érzéseinket, amibe fókuszált figyelemmel teljesen bele tudunk merülni, ezért alkalmas arra, hogy kikapcsoljon minket. Egy elég jó anyának ennyi jár!

Miért ezt válaszd? Ma annyi szakkönyv, tanácsadó “utat mutat”, mit hogyan kell csinálni – a nagykönyv szerint. Sírni hagyni vagy nem, hogyan kezeld a hisztit, mikor mit KELL csinálni, stb… Minden ANYA és GYEREK más azonban, másként hozzák ki egymásból a legjobbat… És nemcsak azt… Erről azonban nem szívesen beszélünk…

Tarts tükröt magadnak, fedezd fel belső tartalékaidat,
fogadd el, TE így vagy gyermekednek elég jó anya!

Érdekel a stressznapló és az íráselemzés!

 

Stressznapló elég jó anyáknak

Azzal, hogy megírjuk a stressz-naplót, kiadjuk magunkból a napi eseményeket, tulajdonképpen „kiírjuk” magunkból a stresszt, ami segít feldolgozni a napi feszültséget. Azáltal, hogy leírjuk, szavakat keresünk hozzá, értelmet tulajdonítunk neki, kívülről látjuk magunkat, és ez segít tisztán látni a konfliktusokban betöltött szerepünket is, aminek az egyik hozadéka, hogy önismeretünk is fejlődik.

 keziras11

Miért több a stressz-napló, mint az egyszerű naplóírás?

Napló írása közben az élmények, érzések elözönlik az ember, minden sérelem kontrollálatlanul teret kap. A stressz-napló írása során viszont a figyelem koncentrációja által kontrollált, tudatos feldolgozása is megtörténik az embert ér hatásoknak. Ez utóbbi által megélhető az azonosított érzelem, azaz a külvilág egyénre gyakorolt hatása, és azonosítható a megoldási lehetőség, hogy hogyan tartható távol e hatás negatívuma az egyén önértékelésétől, hogyan óvhatja meg ezáltal pszichéje épségét.

A stressz-napló hosszabb távon a konfrontáló stratégia által a pszichológiai immunrendszer védelmét is szolgálja, hiszen ezáltal mi uraljuk a helyzetet, döntéseket hozva, kontrollálva: mit engedünk be személyes szféránkba.

Érdekel a stressznapló és az íráselemzés!

 

stresznaplo

Stressznapló elég jó anyáknak + íráselemzés: 

Íráselemzés megerősíti abban, amiben a legjobb, segít elfogadni azt, ami fejlesztendő, támogatja a változási törekvéseket.

A személyes fejlődéshez vezető út: 

optimizmus, elfogadás, türelem másokkal és magunkkal szemben, önmegvalósítás, kontroll-képesség, megoldás-orientáltság, kommunikációs eszköztár, konstruktív konfliktuskezelés képessége, jövő-orientáltság, célok meghatározásának és megvalósításának képessége, kapcsolatok szabályozása.

Érdekel a stressznapló és az íráselemzés!

 

A stresszanaplót mindenki maga tölti ki a saját ideje szerint, miközben skype konzultációra van lehetőség felmerülő kérdések esetén.

Az íráselemzés tükör: miben vagyunk jók, elég jók, mit kell tudnunk elfogadni, hogy valóban “azzá váljunk”, akik lehetnénk.

Az íráselemzés a személyiség dinamizmusát mutatja:
mi az, ami motivál, mi az, ami korlátoz,  mi biztosítja a harmóniát…

Mi befolyásolja az önmegvalósításodat? Értékeid alapján tekintesz magadra? Kihasználod teljes mértékben a mentális kapacitásodat? Mi határozza meg az érzelmi reakcióidat? Mennyire stabil az értékrended? Mi befolyásolja a napi szervezést? Lehetne hatékonyabb? Kinek az érdekei a fontosabbak – sajátod vagy másoké? Korlátoznak a kereteid? Hogyan fogad el a környezeted? 

Az íráselemzésből ezekre választ kaphatsz…

Érdekel a stressznapló és az íráselemzés!

 

Miért ad többet az íráselemzés, mint egy barátnővel való beszélgetés? Azok, akik hasonló cipőben járnak, saját szemüvegükön keresztül szemlélik a TE problémáidat is! Azt, hogy a TE helyzetedben mi a legjobb megoldás, csak a TE személyiséged sajátja!

Miért ad többet az íráselemzés, mint egy szakemberrel (pszichológus, coach) történő beszélgetés? Időben és anyagilag is kedvezőbb. És szakemberhez csak akkor megy már el az ember, ha úgy érzi baj van…

A legtöbb esetben nincs BAJ, mindössze egy embernek kell 3-4 szerepben helytállnia, amiben elfáradunk, amibe néha bele is fáradunk… Segítség nélkül gyereket nevelni, háztartást vezetni, önmagunk maradni… És ezt bizony a társunk nem mindig érti meg, és különben is, amikor hazajön, csendre és nyugalomra vágyik, miközben TE alig várod, valakivel végre FELNŐTTKÉNT beszélgethess…

Az íráselemzéshez bónusz kommunikációs praktikák!

Érdekel a stressznapló és az íráselemzés!