Stressznapló

Stressznaplóval a harmonikus hétköznapokért!

A társadalom rohamos fejlődése azt eredményezte, hogy az emberek belekerültek egy olyan felgyorsult, rohanó életmódba, amely állandó stresszes állapotot eredményez.  A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenálló képességét.

stress-compas1

Mi tehetünk a stressz ellen? Hogyan védekezhetünk?

Számos megoldás létezik: tréningek, mindenféle étrend kiegészítők, a jóga stb.

Mi most olyan megoldást mutatunk be, amely valóban eredményes, és hosszú távon megerősíti a stressztűrő képességünket, jellemünk fejlődését szolgálja, és a digitális világból visszazökkent minket a kézírás gyakorlásához. A kézírás számos olyan készséget és gondolkodási mechanizmust fejleszt, amit a digitális kor adta technikáknak köszönhetően szépen lassan elvesztünk.

A stressznapló olyan módszer, ami által kiírjuk magunkból a gondolatainkat és érzéseinket, amibe fókuszált figyelemmel teljesen bele tudunk merülni, ezért alkalmas arra, hogy kikapcsoljon minket. Azzal, hogy kiírjuk magunkból a napi eseményeket, esetleg mandalát készítünk, vagy más írásos tevékenységet, „kiírjuk” magunkból a stresszt, segít feldolgozni a napi feszültséget. Azáltal, hogy leírjuk, kívülről látjuk magunkat, és ez segít tisztán látni a konfliktusokban betöltött szerepünket is, aminek az egyik hozadéka, hogy önismeretünk is fejlődik.

A MI-TE tagok részére hamarosan lehetőség nyílik megrendelni a speciálisan szülőknek, diákoknak, menedzsereknek kialakított, az integratív  írásterápia módszertana alapján kidolgozott MI-TE Stressznaplót.

sn_anya

Addig is, néhány módszer, mellyel fejleszthető a stressz kezelési eszköztárunk:

befőttesüveg.pdf